Pages

Saturday, August 20, 2011

Program Peraturan Keselamatan Makanan

Pada minggu kedua untuk semester ini, kami (pelatih) membantu Unit Keselamatan dan Kualiti Makanan, Pejabat Kesihatan Daerah Klang menganjurkan Program Peraturan Keselamatan Makanan yang berlangsung di Auditorium Hospital Tengku Ampuan Rahimah (HTAR), Klang. Tujuan program ini adalah untuk memberi pendidikan kesihatan kepada seluruh pengendali makanan sekitar daerah Klang tentang cara pengendalian yang betol untuk mengelakkan sebarang daripada risiko yang boleh menyebabkan keracunan makanan dan sebagainya. 

Kami dibahagikan 3 kumpulan iaitu:
Kumpulan A: Wang Ganu, Opie, Penang dan Abe Sham
ditugaskan sebagai AJK Makanan, dimana mereka perlu menyediakan dan menjaga makanan untuk peserta program ini serta menjadi protokol untuk program ini.

Kumpulan B: Mat Yie, Poogi dan Nuar
ditugaskan sebagai AJK Teknikal, dimana meraka perlu membuat tanda arah parking untuk perserta dan VIP, menyusun kerusi dan kerja-kerja teknikal yagn berkaitan.

Kumupulan C: Ajiji, Putera Mathew, Ucu, dan Zamer
ditugaskan sebagai AJK pendaftaran, dimana mereka membantu  peserta untuk mengisi borang pendaftaran FOSIM (food system in Malaysia) 

Photo-Photo Shoot semasa program ini.












alhadulillah program itu berjalan dengan lancar seperti yang dirancang oleh UKKM PKD Klang..

No comments:

Post a Comment